Close

14 april 2020

De Pasta Kantine maakt Semifreddo

PASTA MAAKT SEMIFREDDO
Nog steeds lege tafels bij De Pasta Kantine. Gelukkig kan je wel van onze recepten heerlijk thuis genieten. Deze keer leggen wij uit hoe we één van onze desserts maken, namelijk de semifreddo met gesuikerde walnoten.

πˆππ†π‘π„πƒπˆΓ‹ππ“π„π
300gr walnoten
500ml ongezoete slagroom
150gr suiker
125gr eigeel
Paar eetlepels poedersuiker
Halve glas witte wijn
Paar eetlepels water

𝐒𝐓𝐀𝐏 π•πŽπŽπ‘ 𝐒𝐓𝐀𝐏
π’π­πšπ© 𝟏: Rooster de gesuikerde walnoten gemengd met poedersuiker en water voor 7 min in de oven van 180 graden. Terwijl deze roosteren, klop je de slagroom tot yoghurtdikte en zet je deze hierna in de koeling.
Schep de walnoten even om in de bak en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kan je ze in kleine stukje breken.

π’π­πšπ© 𝟐: Om de witte wijn karamel te karameliseren gebruik je suiker en de witte zijn, deze verhit je in een pannetje tot 121 graden. Terwijl dit opstaat klop je het eigeel licht en luchtig op.

π’π­πšπ© πŸ‘: Zet de mixer op een lage stand en voeg de karamel geleidelijk toe aan het luchtig geklopte eigeel. Als alles toegevoegd is zet je de mixer weer op hoog, totdat het mengsel op kamertemperatuur is.

π’π­πšπ© πŸ’: Spatel nu voorzichtig de slagroom door het eigeel mengsel en voeg daarna de geroosterde walnoten toe. Meng alles door elkaar en giet je mengsel in de cakeblik.
Zet het een nachtje in de vriezer en snij het de dag erna in lekkere stukjes!

View this post on Instagram

Nog steeds lege tafels bij De Pasta Kantine. Gelukkig kan je wel van onze recepten heerlijk thuis genieten. Deze keer leggen wij uit hoe we één van onze desserts maken, namelijk de semifreddo met gesuikerde walnoten.
 πˆππ†π‘π„πƒπˆΓ‹ππ“π„π 300gr walnoten 500ml ongezoete slagroom 150gr suiker 125gr eigeel Paar eetlepels poedersuiker Halve glas witte wijn Paar eetlepels water 𝐒𝐓𝐀𝐏 π•πŽπŽπ‘ 𝐒𝐓𝐀𝐏 π’π­πšπ© 𝟏: Rooster de gesuikerde walnoten gemengd met poedersuiker en water voor 7 min in de oven van 180 graden. Terwijl deze roosteren, klop je de slagroom tot yoghurtdikte en zet je deze hierna in de koeling. Schep de walnoten even om in de bak en laat ze afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kan je ze in kleine stukje breken. π’π­πšπ© 𝟐: Om de witte wijn karamel te karamelliseren gebruik je suiker en de witte zijn, deze verhit je in een pannetje tot 121 graden. Terwijl dit opstaat klop je het eigeel licht en luchtig op. π’π­πšπ© πŸ‘: Zet de mixer op een lage stand en voeg de karamel geleidelijk toe aan het luchtig geklopte eigeel. Als alles toegevoegd is zet je de mixer weer op hoog, totdat het mengsel op kamertemperatuur is. π’π­πšπ© πŸ’: Spatel nu voorzichtig de slagroom door het eigeel mengsel en voeg daarna de geroosterde walnoten toe. Meng alles door elkaar en giet je mengsel in de cakeblik. Zet het een nachtje in de vriezer en snij het de dag erna in lekkere stukjes!

A post shared by Pure Italiaanse gerechten (@depastakantine.breda) on