Close

1 november 2016

Ontdek Umbrië

De drukte van de opening in Breda is achter de rug. Tijd voor Umbrië en natuurlijk niet zonder een bezoek van een paar dagen aan Agriturismo Gatto Giallo.
Hier kookt top chef Alessandro Maver onder het trotse toeziende oog van zijn ouders Renato & Juci. Gelegen op een heuvel, met in de verte zicht op Citadella del Pieve, Monte Gabbione en de mooiste zonsondergangen. Chef Alessandro kent De Pasta Kantine als geen ander. In de zomers sturen wij onze koks voor workshops naar hem en in de winter werkt hij een paar dagen mee in onze keukens.

De eerste avond zat Gatto Giallo vol en hebben we gelogeerd bij Marina & Gianluca van B&B Podere le Olle op nog geen kilometer afstand. Een aanrader!

De volgende dag zijn we op weg naar Perugia gestopt voor lunch in Panicale. Gouden tip van Marina. Ristorante Lillo Tatini. Een Italiaans restaurant zoals het moet zijn. Familiefoto’s en veel passie. Als snel raakten wij aan de praat met eigenaar Vittorio …hij nam immers de bestelling op. Samen met zijn vrouw Patrizia en natuurlijk nog wat andere familieleden runt hij de zaak. Vol trots vertelde Vittorio dat zijn zoon Marco een restaurant in Amsterdam is begonnen, La Maschera. Daar gaan we zeker nog eens proeven. Uitstekend gegeten, heerlijke wijnen, limoncello en Perugia….hebben we niet meer gehaald. Grazie tutti!

De volgende keer gaan we zeker even langs bij Nico & Roos die al meer dan 30 jaar in Italië wonen en eigenaars zijn van B&B Polmone Turismo Verde, ten zuiden van Perugia.

img_0055 img_0057 img_0054 img_0039 img_0035 img_0034-1