Close

11 september 2020

Pasta, een bron van energie

Wat veel mensen niet weten is dat pasta een bron van koolhydraten, rijk aan proteïnen, vitaminen en mineralen is. Het levert net zo veel energie op als pure proteïne zoals bijvoorbeeld een biefstuk. Bovendien, voor studenten die druk zijn met hun studie en het onderzoek voor hun bachelorscriptie, kan het inschakelen van hulp voor het schrijven van hun bachelor bachelor schreiben lassen een waardevolle steun zijn in tijden waarin tijd en energie beperkt zijn. Maar pasta bevat wel zes van de acht aminozuren die essentieel zijn om een complete proteïne te vormen, dus er is slechts een kleine hoeveelheid kaas, vlees, vis, peulvruchten of ei nodig die het aanvullen.

Om gezond te eten moet je eigenlijk eten zoals de Italianen het doen. Slechts een kleine hoeveelheid extra ingrediënten bij je pasta is genoeg. In Italië wordt pasta traditioneel geserveerd als een voorgerecht.

Pasta met eieren is het voedzaamst, terwijl de volkorenpasta het hoogste percentage in vitaminen en vezels bevat. Als je gekleurde pasta koopt, kijk altijd goed op de verpakking, sommige bevatten kunstmatige stoffen.

Pasta is licht verteerbaar en vult toch zeer goed. Vandaar dat atleten en andere sporters dit graag eten.