Close

Benvenuto a Rotterdam!

Heimwee naar La Dolce Vita in Italië? Of naar die heerlijk geurende espresso bij die leuke baristo of naar pastafatto in casa in dat “onbekende” restaurantje in Toscane? Lees verder, want ook in Rotterdam is de Italiaanse sfeer te vinden. Wij nemen je mee naar Italië in Rotterdam.

Nadat we met een “Ciao!” zijn begroet, beginnen we met un caffè. We maken kennis met de stadsgids en gaan op pad, dwars door Rotterdam. Buon divertimento!


Met onze gezellige, enthousiaste stadsgids, die een enorme kennis heeft van alles wat er in zijn Rotterdam gebeurt, ga je op pad om op een unieke manier “Italië in Rotterdam te beleven”.

De stadsgids wisselt persoonlijke verhalen af met interessante facts & figures over de hotspots en bezienswaardigheden van Rotterdam. Dit is écht de leukste manier om verrassend Rotterdam te ontdekken, te ervaren en te beleven!
Bezoek de iconen van Rotterdam. Gebouwd om te verbazen en te verrassen. Jullie bezoek meer dan waard. Maak kennis met de haaiebek van Rotterdam Centraal en staar naar het grootste led scherm van Europa. CNN Style: “Rotterdam CS #3 of the world’s most amazing train stations”


De Markthal is natuurlijk niet te missen! Nog nooit zag je zoveel lekkers bij elkaar in één overdekte markthal. In de Markthal nemen wij je mee voor een rondgang langs alle heerlijkheden en vertelt de stadsgids alle bijzonderheden over dit fascinerende gebouw.

Uiteraard hebben wij bijzondere aandacht voor de Italiaanse delicatessen die er in overvloed aanwezig zijn. New York Times: “The Markthal is a state of the art market hall you can call home”

Onderweg kopen we, als volleerde Italianen, de kenmerkende roze krant; Gazetta dello Sport. Gewoon omdathet zo authentiek Italiaans en zo leuk is!

Het door Italiaans architect Piano ontworpen hoofdkantoor van KPN siert al jarenlang de Wilhelminapier. Ook hier vertellen we weer mooie verhalen over. Bij de Erasmusbrug ervaar je tevens de grootsheid van Rotterdam door de skyline, de drukke Maas en de brugpylonen die hoog boven je uit de hemel in schieten. Naast het hóógste gebouw van Nederland, ontbreekt ook het gróótste gebouw niet tijdens deze stadstoer. Hoe groot de gebouwen zijn en wat er allemaal in te doen is, vertelt de stadsgids graag zelf aan jullie.

Rotterdam heeft nog véél meer leuke en boeiende plekken; de Reus van Rotterdam, het Stadhuis, De Oude Haven, mooie winkelstraten en de indrukwekkende brandgrens zijn slechts enkele bijzonderheden die aangedaan kunnen worden.

Delizioso gelato! Bij Marc’s favoriete Italiaanse gelateria krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen ‘pallina di gelato’.

Natuurlijk bezoeken we een authentieke Italiaanse buurtsuper met een enorme keus aan Italiaanse producten,van de favoriete pastasoorten (spaghetti in alle diktes) tot Chef Panna, van mini-panfortes tot vers brood, van vongole en bottarga tot Sperlari – noga – al die dingen waar we in Italiaanse supermarkten van stuiteren zijn gewoon hier te verkrijgen.
Naast traiteur en pizzabakker is het hier ook net echt ‘Little Italy’ ; een supermarkt met alle denkbare ingrediënten voor een Italiaans maal. Ach, ga gewoon zelf kijken en waan je even in Italië. Aan Antonio en z’n mensen zal het niet liggen: die werken fijn mee aan die illusie door onverdroten Italiaans met elkaar te praten. Benvenuto!

Terugkomend in de Pannekoekstraat worden we op z’n Italiaanse ontvangen met een origineel Aperitivo; een “degustazione alla cieca” (blind proeverij); de groep beslist de wijn die later tijdens het diner op tafel komt met het blind proeven van 2 witte en 2 rode wijnen.
Tevens wordt er een food proeverij georganiseerd waarbij men, geblinddoekt, maar liefst 7 delicatessen zoals Pecorino en coppa di Parma proeft en beoordeeld. De winnaar van deze “degustazione alla cieca” ontvangt een waardebon van € 25,- te besteden bij De Pasta Kantine in Rotterdam, Breda of Den Haag!

Vervolgens wordt er een Italiaans assortiment van de lekkerste spuntini’s geserveerd! Spuntini’s zijn diverse kleine gerechtjes van Italiaanse origine. De chef is trots op zijn favoriete spuntini’s die geserveerd worden.

Elke gast krijgt een leuk flesje limoncello van het huis, om bij de spuntini’s te drinken of om mee te nemen. Prego!

Meer informatie

“Benvenuto a Rotterdam!” Tour

“Benvenuto a Rotterdam!” duurt 2,5 uur en is te boeken van 8 t/m 65 personen.
Het volledig verzorgde programma kost € 35,- p.p. en is inclusief:

 • Organisatie en begeleiding door Marc Organiseert!
 • Lokale Rotterdamse stadsgids
 • Sightseeing programma “Benvenuto a Rotterdam!”
 • Ontvangst met echte Italiaanse espresso/cappuccino en Cantuccini alle mandorle
 • Bezoek aan authentieke Italiaanse buurtsuper
 • Capri / Venetia; Italiaans ijs
 • Misura Sartoria; introductie Italiaanse mode
 • Bezichtiging van o.a. De Markthal en Rotterdam Centraal Station
 • Vervoer per benenwagen
 • Groepsfoto (digitaal)
 • Ontmoetingspunt: De Pasta Kantine, Pannekoekstraat 22A Rotterdam
 • Tijden: 14.30 – 17.00 uur (tijden kunnen naar wens worden aangepast)
 • Onvergetelijke ervaring
“A proposito!” Lunch / Diner

“A proposito!” lunch/diner arrangement “Benvenuto a Rotterdam!” duurt 2,5 uur en is te boeken vanaf 8 personen.
Het arrangement kost € 27,50 p.p. inclusief :

 • Degustazione alla cieca (blindproeverij)
 • Wijnproeverij (4 x ½ glas wijn)
 • Spuntini; 6 kleine gerechtjes en 1 limoncello
 • Ontmoetingspunt: De Pasta Kantine, Pannekoekstraat 22A Rotterdam
 • Tijden: 14.30 – 17.00 uur (tijden kunnen naar wens worden aangepast)
Optioneel
 • Uitbreiding lunch/diner
 • Dranken/wijnarrangement
 • Huur bicicletta € 15,-
 • Huur Fiat 500 € 75,- (ipv begeleiding door een stadsgids krijgt elke auto 1 routebeschrijving mee)
Boeken

Dit arrangement is te boeken via Marc organiseert!. Jaren geleden organiseerde Marc een “Wat dachie van een daggie Rotterdam” voor vrienden en aanhang. Enthousiast geworden door de reacties, besloot hij ‘zijn’ Rotterdam professioneler onder de aandacht te brengen met leuke plekjes, zijn verhaal, enthousiasme en passie.

Neem voor meer informatie en boekingen gerust contact op met Marc (info@marcorganiseert.nl). Of bekijk de informatie over dit arrangement op de website van Marc Organiseert!